Texels Kookboek - Tomatenstamppot met gehaktspies

Ingrediënten
1 kg aardappels 500 gr rundergehakt 2 teentjes knoflook 1 sjalot
4 el fijngesneden basilicum 6 el olijfolie 750 gr tomaten 10 zongedroogde tomaten, in olie
50 gr oude kaas, in grove krullen 4 spiezen of satéstokjes zout peper

Hulpmiddelen
kookpan koekepan mesje stamper

Voorbereiding

Aardappels scjillen en in stukjes snijden.
Tomaten in partjes snijden
Zongedroogde tomaten eventueel in reepjes snijden.
Sjalotje snipperen
Teentjes knoflook snipperen

Bereiding

Aardappels in 20 minuten gaar koken.

Gehakt mengen met sjalotje, knoflook, basilicum, zout en peper. Het gemengde gehakt in 4 porties verdelen en rond de spiezen tot worsten vormen en stevig aandrukken. Het gehakt bestrijken met 1 el olie en de spiezen in een hete koekepan in 10 tot 12 minuten rondom bruin en gaar bakken.

In een koekepan 2 el olie verhitten en de tomaatpartjes op een hoog vuur in 6 tot 8 minuten bakken. Hierna de zongedroogde tomaten erdoor scheppen.

Aardappels afgieten en een deel van het kookvocht opvangen. Aardappels met het opgevangen kookvocht en het restant van de olie tot een puree stampen. Tomaten erdoor scheppen.

Stamppot verdelen over vier borden en hierbij de spiezen leggen. De borden bestrooien met de krullen oude kaas.

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip: Felix Solis Los Molinos Tinto

Eet smakelijk !!